Интервю с Елена

Елена Герганова

От кога работиш като Бизнес Треньор?

 

Като треньор се сертифицирах края на 2020 година в Международната школа за треньори. В нея се записах, не за да практикувам тази професия, а за да придобия допълнителни знания и умения за говорене пред публика, за задържане на интереса на аудиторията както онлайн, така и офлайн. Исках да се науча да правя уебинари и обучения, които да ми служат като мощен маркетингов инструмент за продажби, защото аз съм Съосновател и Търговски мениджър нa www.ancestralsuperfoods.com. Изпитът ми беше 60 минутен мастър клас на тема Идея в Продукт. Този мастър клас прерастна в 9 часово обучение 7 Стъпки от идея в продукт. Пуснахме го в продажба, хората го гледаха и започнаха да ме търсят за консултации. Получих двойна верификация за моите умения – Курсът ми проработи и започна да помага, а консултациите ми даваха сериозни резултати.

Тоест опитът ти като Бизнес треньор не е много голям?

Реално в тази му форма, да. Но всъщност аз съм била Бизнес треньор през цялата си кариера, защото от 27 годишна управлявам екипи и проекти. 2018 година напуснах корпоративната си работа и влизах като консултант в големи компании по определени казуси. Успоредно с това трупах опит като съосновател на стартиращи компании. Не съм спирала да се обучавам, обучавам се и сега.

 

С какви клиенти работиш в момента?

В момента основният ми фокус е върху стартиращи и малки предприемачи. Оттеглих се изцяло от големите компании и твърдо съм решила да остана тук. Ще ти изброя няколко причини за това. Резултатите от работата ми се виждат и се постигат бързо. Дори и малки промени водят до съществени разлики. Обикновено собствениците на малък бизнес са сложили егото си в джоба и стриктно спазват поставените от мен задачи. И най-важното – темите и казусите им са разнопосочни и това ме развива. Идеите им много често са изключителни, желанието им за успех бързо се окрилява и се завихря една енергия, която вдъхновява тях, но вдъхновява и мен!

 

Какви са най-честите проблеми, с които малките предприемачи се обръщат към теб?

 Много съм изненадана, но забелязвам, че почти всички допускат едни и същи грешки и за това имат и сходни проблеми. Ще изброя някои от тях – нямат структура в бизнеса си, нямат план, не са си поставили цели, не отчитат резултати (понякога дори не знаят какви са им приходите и разходите), сгрешена ценова политика, почти никакви умения в делегиране на задачи, лошо управление на времето. Имат проблеми и в маркетинга и продажбите – не достатъчно канали за продажба, не изтъкване на уникални предимства, неяснота, кой е техният идеален клиент и т.н.

 

Разбрах, че пишеш книга. Каква ще е темата?

Темата е тази, от която разбирам най-много. Как да превърнеш идеята в продукт. Установих, че много хора не предприемат стъпка да реализират идеята си, защото са убедени, че това е сложен и много скъп процес. В моята книга, разбира се и в програмите ми, аз давам точен алгоритъм за това и знам, че ще помогна много и то не само на стартиращи предприемачи, но и на действащи, които биха могли с наличните си ресурси, да пуснат нов продукт или нова дивизия, която  да ги издигне на много по-високо бизнес ниво.

 

Какви са резултатите, които постигат твоите клиенти и колко бързо става това?

Тук нямам еднозначен отговор, защото зависи от конкретния казус. При всяко положение, обаче позитивните промени при моите клиенти, особено ако са с лични консултации започват веднага. В сайта ми има отзиви на част от тях, бихте могли да им поискате обратна връзка.

 

Кои са твоите супер сили?

Бизнес структура. Управление на ресурси и на процеси. Позициониране на продукти и услуги. Продажби.

 

С каква методика работиш?

Опитът ми показа, че трябва да комбинирам различни методи, за да постигна максимален резултат. Имам заснети обучителни видеа и други ресурси, които получавате всяка седмица. Има групови срещи 2 пъти в месеца, на които правим Брейн сторминги, Горещ стол, различни упражнения. На тях каня често Гост лектори – експерти в различни области, успели предприемачи, които споделят своя опит. Имаме един уъркшоп месечно, на който упражняваме различни стратегии. В личните си консултации работя конкретно по казуса на моят клиент. Изработвам персонализирана стратегия за бизнес растеж и следя за резултатите.

 

В груповите срещи само клиенти на програмата ли участват или може да се включат и външни хора?

Само клиенти от програмите. Може да се влезе като гост за една сесия със специална покана. Всъщност тази общност от хора с подобни цели и възгледи е един от най-ценните ресурси, които получавате в моята програма. Средата е не само силно мотивираща, но и подкрепяща и продаваща. Моите клиенти често се комбинират в общи процеси, разменят си продукти и услуги, стават приятели. Те ежедневно комуникират в затворена Facebook и Viber група.

 

Нарекла си програмата Believe to fly. Какво си вложила в името?

Повярвай, за да полетиш стои в основата на всеки успех! Аз съм имала уникалната привилегия да се срещана, да работя и да общувам с много на брой и много успели хора… И знаете ли, открила съм няколко характеристики, които всеки един от тях притежава и първата е Увереност. Искам всеки един, който се докосне до мен да открие своите супер сили, да повярва, че може да успее, да набави липсващите ресурси и да ПОЛЕТИ!

 

За кого са програмите?

За стартиращи и малки предприемачи, които искат да създадат нови продукти и услуги, да увеличат продажбите си, да структурират и стабилизират бизнеса си. Това е от гледна точка на резултатите. Тук обаче искам да допълня и за дисциплината – не работя с хора, които не спират да търсят извинения за несвършените задачи. Работя с тези, които искат да се развиват и са готови да се потрудят за това.

Това са платени програми и ако в момента не се чувстваш финансово добре, би могъл да използваш всички безплатни ресурси, които давам, като се абонираш от тук … линк за абонамент

Какво точно съдържа вашите програми?

Реално това е една програма. Разликата между тях е единствената в броя на личните консултации. Ето ги и тях:

Програма Believe to fly Супер премиум

18 лични консултации с Елена Герганова по 90 мин.
3 Супервизии по 120мин.
3 Междинни срещи в месеците със Супервизия по 30мин.
Подкрепа по мейл и телефон от Елена Герганова

Тази програма е най-интензивна и е за тези, които искат да постигнат най-бързи резултати. Елена Герганова работи лично с вас през целия период и участвайте и контролирате целия процес.

Програма Believe to fly Премиум

11 лични консултации с Елена Герганова по 90 мин.
1 Супервизия по 120мин.
1 междина срещи в месеца със Супервизия по 30мин.
Подкрепа по мейл от Елена Герганова

Тази програма дава възможност да обсъдят заедно с Елена Герганова
своите стратегии за развитие, както и да отстранят трудностите, които
срещат. Ще имате възможност да получите точни насоки, за да се
придвижите бързо до своите цели.

Програма Believe to fly Базова

4 индивидуални срещи с Елена Герганова по 60 мин.

Използване на всички ресурси в програмата, заедно с групови срещи и
уроци, тук е възможно всеки 3 месеца, за да се консултирате лично с Елена, главно за разглеждане на проблемите и за задаване на конкретни въпроси.

Добре, искам да започна, какво трябва да направя?

Пиши ми на  el.gerganova@gmail.com или си запази среща от тук … активен бутон за регистарация  

 

Мога ли да задам допълнителни въпроси? 

Да. Пиши ми на  el.gerganova@gmail.com